Juego de luz

Lux ludere, Thougs about natural intelligence. Un títol si més no provocador per tractar-se del bloc d’un doctor en Intel·ligència Artificial. I és que finalment, després d’estar conversant i divagant sobre la co-creació de coneixement a la xarxa i el possible desenvolupament d’una eina per facilitar aquesta dinàmica (co-crear), vam decidir que el millor sería començar a fer recerca per documentar els diferents antecedents (que no són pocs). El Facu es va obrir un bloc i vam habilitar un Semantic Scuttle, on poder compartir enllaços.

Partim d’un parell d’idees. Una, un mash-up d’eines Open Source que pugui actuar com a Entorn Virtual d’Aprenentatge (en base el que un nosaltres col·lectiu entengui com a aprenentatge). L’altre una eina de co-creació pels laboratoris d’investigació universitaris, destinada clarament a un entorn acadèmic. Es podria dir que una estaria destinada a subvertir el sistema educatiu. M’entre que l’altre busca reciclar-lo i actualitzar-lo.

Dilemes d’aquesta transició entre un paradigma educatiu propi de la societat industrial i els nous paradigmes motivats per les xarxes. Em toca posar-me les piles i abordar a fons conceptes com el de Social Computing.

1 thought on “Juego de luz

Leave a Comment