Hackitat

En un momento donde el ciberactivisimo ha derrocado dictaduras, ha revelado documentos comprometidos altamente confidenciales e incluso ha llegado a atacar webs corporativas de gran envergadura, este documental se presenta como una oportunidad para dar voz a un grupo de anónimos que comunican sus intenciones a través de acciones polémicas y legalmente cuestionables. Sin embargo, su mensaje principal parece claro: los ciudadanos solo podremos preservar nuestros derechos de libertad si la tecnología se mantiene libre.

Un antic company de feina se’n recorda de mi i de les converses al voltant de l’ètica hacker. Des de l’altre costat de l’Atlàntic em reenvia un post de Yorokobu sobre un nou documental que s’està finançant a través de crowdfunding (en aquest cas no podia ser d’una altra manera): HACKITAT.

No sé fins a quin punt aquests hackers (activistes) estan relacionats amb l’ètica de Himanen, però en tot cas ja hi ha ganes de veure’l!

M’ha encantat una de les accions que surten al trailer, on un grup camufla un cotxe com si fos de Google i es dedica a circular de manera “subversiva” per la ciutat, sense que “ningú li digui res perquè és de Google”.

PS: Aquí a Argentina havia descobert algunes iniciatives interessants en aquest sentit com La Organización Argentina de Hackers Éticos o Hacks Hackers de Buenos Aires

Leave a Comment