Enlightenment o E17 a Ubuntu 12.10

 

Després de netejar una mica la netbook i actualitzar a Ubuntu 12.10, m’he decidit a instal·lar un gestor-de-finestres/entorn-d’escriptori que m’agrada molt més que l’Unity. Negre, minimalista, lleuger i super configurable: l’Enlightement 17.

Després de provar diferents entorns (al principi m’havia encapritxat del Cinnamon) vaig decantar-me per els més lleugers – per tal de poder optimitzar el rendiment de la netbook- provant XCFE, LXDE, Razor Qt i Elementary OS.  Però tot i així em vaig decantar per l’E17.

A part de l’estètica l’alta configurabilitat i modularitat han fet que em decidís per aquesta versió minimal i fosca. A través de la qual pots accedir a tot arreu amb molt pocs clips,  “enrrotllar” les finestres i tancar-ho tot des de tot arreu… Aquí deixo alguns posts que llegit sobre el tema:

Enlightenment 0.17
Entornos de escritorio Ubuntu 12.04
Five Things the Enlightenment Desktop Does Best
Enlightenment 17 (E17) Complete Desktop Review
Bodhi Linux 2.2.0: ahora sí, Enlightenment al poder

 

Jo segueixo ajustant-lo a les meves necessitats i actualitzant…

 

 

 

Leave a Comment