De denunciar violents a mirar escots

Ni una setmana ha tardat la fiscalia a estudiar si obrirà una investigació per determinar la legalitat de la nova web dels Mossos per denunciar els violents. Ni una setmana i la policia ja ha penjat fotos de menors ( i és que és difícil controlar qui penja imatge sobre nosaltres a internet….) que han estat retitades després que aquests es personéssin a comissaria amb els seus pares. Per altra banda el síndic de greuges de Catalunya ha qüestionat obertament si aquest nou mecanisme per lluitar contra la violència urbana no vulnera la pressumpció d’innocència.

Rellegint, em plantejava què passa quan la gent passa més temps mirant càmeres de CCTV que cap altra cosa?, i entre d’altres passen coses com aquesta: Treballadors de la cadena de supermercats Aldi de Berlin gravàven sistemàticament imatges de vídeo de clientes amb faldilla curta o escot generós. Els treballadors utilitzaven les eines de videovigilàcia – com el control remot que permet ajustar el zoom – per filmar a les clientes quan s’ajupien o s’apropaven a les repises per agafar els productes. A més a més, per rematar el despropòsit grabaven les imatges en cd i les intercanviaven amb companys d’altres franquícies.

Tot i així ni els treballadors espies de l’Aldi poden estar tranquils, ja que segons el Der Spiegel, el gegant dels supermercats ha contractat una empresa de detectius que hauria instal·lat videovigilànica als espais reservats pels treballadors sense informar-los. Guerra oberta contra la privacitat, arreu.

1 thought on “De denunciar violents a mirar escots

Leave a Comment