Divendres 14 de març a la UTN (facultat Regional de Mendoza) tindrà lloc un seminari sobre Noves Tecnologies i metodolgies educatives a càrrec de Jorge Amaolo, Facundo Bromberg i Hernán Ermantraut, una part important de l’equip de l’IMETH. Per mi és interessant destacar que el debat sobre la nova educació s’obre a estudiants i professors «de ciències», ja que tenen molt per aportar i poden donar visions des de «l’altra banda». Segurament la propera cita serà a l’Instituto Balseiro de Bariloche, i tot això mentre el projecte de crear una «secundària lliure» va prenent forma i va passant diferents nivells de burocràcia.
He rebut la notícia del seminari el mateix dia que em trobavaun interessant article sobre la nova escolaritat en l’era de l’hiperinformació, què òbviament menciona a Ruskoff (program or be programmed…). Dia a dia veig com es van ajuntant aportacions, conversacions i nodes i autònoms que col·laboren. I com el que ve, és imparable.
Quan un sistema queda obsolet és absurd perdre forces en criticar o intentar aixecar una cosa que no té futur… És molt més productiu començar a treballar en el futur, i preparar-se pel que ve.
Mentre em preparo per la meva imminent tornada a l’Argentina vaig investigant diferents softwares col·laboratius (groupware) i aprenent diferents estratègies i metodologies de disseny tecnopedagògic. El futur immediat és prometedor.