La programadora steampunk

Quan vaig descobrir la figura d’Ada Lovelace, la filla de Lord Byron, em va semblar un personatge històric molt interessant: La primera programadora de la història.  El professor Babbage, el seu superior, i Lovelace. Una parella cinematogràfica. Eren els protagonistes perfectes per una road movie retrofuturista, un thriller tecnològic on el paradigma de l’informacionalisme empeny els personatges. Privacitat, xifratge i corporacions. El bé i el mal. La història de la noia i el savi. Una aventura en una societat que s’ha informacionalitzat abans que industrialitzat, aquesta és l’essència de l’steampunk. I aquí, no podia ser a un altre lloc, és on per fi vaig descobrir 2D Googles or the  thrilling adventura of Lovelace and Babbage, (vaig somriure….)

3 thoughts on “La programadora steampunk

  1. Vas llegir «The difference engine» de Sterling i Gibson? Es l’origen de l’steampunk i tot i que no es la millor novel.la de cap dels dos te intuicions, ambientacions i jocs maravellosos…

  2. Gràcies David! Ni tan sols sabia que Sterling i Gibson haguéssin escrit junts… Ara l’estava fullejant i veig que segueix amb la figura de Babbage. L’afegeixo a la llista, sobretot per veure què en va sortir de l’escriptura a quatre mans.

Leave a Comment