Fora les escoles zombies!

Últimament estic començant a organitzar la informació sobre alfabetització digital, a diferents nivells, però sobretot amb edupunk, un petit exercici de divulgació que té l’objectiu de fer arribar noves idees a un «gran públic». Una manera d’anar construïnt un petit guió sobre el que desenvolupar un treball més profund com el que fins ara estic fent sobre la societat xarxa, però també és una manera de resumir idees àmplies, i una manera d’aprendre.

Per això m’ha fet molta il·lusió descobrir el bloc de l’Eduard i el projecte Udigital, llegia l’article i veia idees compartides, i punt de vista en comú – això és d’agraïr en una ciutat tant petita- de la mateixa manera que em va alegrar descobrir l’anti-zombies del Jorge (que ben trobada la metàfora) i veure com  llegint-lo trobava més procomú per afegir a les nostres converses.

És evident que Sugata Mitra i els seus «experiments» d’autoaprenentatge són inspiradors, de la mateixa manera que els projectes oberts de Richard Baraniuk o retornat a Negroponte i els seus OLPC . Tot i així, buscant referents, jo vaig voler començar partint d’Asimov, el visionari, per començar a construir el meu propi discurs.

Tinc alguns projectes en ment, però no vull còrre, el primer pas serà obrir un bloc  on poder anar arxivant diferents projectes, analitzant les diferents metodologies, contrastar mètodes, en resum crear un context des d’on poder començar a generar una gran conversació. I de passada anar coneixent persones i projectes que comparteixein la sentència de Miltra: no és una qüestió de tecnologia, és una qüestió d’actitud.

2 thoughts on “Fora les escoles zombies!

 1. Àlex, enhorabuena por el proyecto Edupunk, comparto totalmente la visión de tu última frase: “no es la tecnología, es la actitud”. Con tu permiso, me la apropio para un post venidero.
  Una abraçada molt forta,

 2. Hola Jorge!

  La verdad es que suena tan bien porque es de Sugata Mitra, igual entre que he puesto sólo el apellido y el catalán se te ha escapadao. La verdad es que me pareció que sintetizaba bastante bien varias cosas que he ido leyendo por ahí, y tenia la eséncia de algo tipo tekkies with attitude.

  Últimamente estoy bastante «inquieto», espero que este miniblog del periódico sea el primer paso, de algo bien interesante. En los tiempos que corren que el sistema educativo, que está como está, espero encontrar alguna brecha 😉

  Aún no he podido terminar tu ensayo, pero justo yo estoy en la UOC y la verdad es que va genial también a nivel formal, ya sabes redacción científica…

  Seguimos en contacto, hasta pronto!

Leave a Comment