Disseny de cultures d’innovació sostenible

Estic preparat una entrada (segur que seran més d’una) sobre etnografia virtual i les hipèrboles de Woolgar, mentre buscava documentació he trobat un projecte molt interessant sobre investigació etnogràfica virtual que proposa aplicar el pensament de disseny per la innovació social: De la Aldea Virtual a la Aldea Rural.

Estic molt interessat en analitzar bé el projecte de Gilda Sotomayor (Una experiencia de Socialización y Formación Abierta en Red para la Repoblación Rural),  ja que en les primeres línies he descobert algunes frases que ja em resulten familiars  «se olvida la importancia central que tiene dejar de estudiar, para comenzar a aprender»

L’etnografia virtual és un terreny molt atractiu, tot i que també cal dir que després d’unes primeres lectures acadèmiques veig que  en moltes ocasions la condició de nouvingut a la xarxa, condiciona moltes hipòtesis i punts de partida dels teòrics de les ciències socials.

Aquest treball també em servirà per seguir aprofundint en el binòmi internet i neorruralisme i elaborar nous arguments. A Beget aviat començarà a fondre’s la neu, i serà un bon moment per mirar com evoluciona aquesta «comunitat». Almenys per acostar-m’hi, per saber una mica més sobre els processos de creació de comunitats.

Leave a Comment