Del civisme al paternalisme

Feia temps que es venia a venir. De fet off the record es donava per fet. Finalment ha arribat l’hora. El govern de CiU de l’Ajuntament de Girona es prepara per redactar la normativa per la convivència a la ciutat. El fake del civisme arriba a Girona i les sancions per les persones que consumeixin alcohol a la via pública.

La regidora diu que encara no saben com redactar la normativa perquè és clar «tampoc no pot ser que la gent cridi pel carrer» i per tant ja que es regula la conducta als espais públics «ho canviarem tot». La senyora regidora parla de perroflautas «perquè ens entenguem» i dels crits al carrer, «menys quan guanyi el Barça, eh!»….

Civisme Paternalisme, d’un Govern que es va traient la careta i mostra com darrera dels Ipads, smartphones i emoticones somrients: penalitza, regula i sobretot controla. Multes i videovigilància (sempre amb la sensació de seguretat, sempre amb el simulacre). Cal sumar-hi també el discurs nacionalista de CiU que ja està desgastaran la cohesió social i diferenciant entre ciutadans de primera i de segona.

Després de sentir l’entrevista que li feien a la regidora he vist que no hi ha marxa enrere. Fa poc també escoltava el que pensava el regidor de seguretat Joan Alcalà sobre la videovigilància…. Bruce Schneider? Londres?. L’esquisofrènia de la videovigilància de CiU ha portat a la Comissió de Control a instar a l’Ajuntament de Figueres (CiU) a trobar solucions «menys invasives amb la intimitat de les persones».

Un discurs paternalista que ja comença a fer efecte entre els seus cadells. Sí, entre aquells que posen CiU al camp ideologia política del Facebook (signifiqui el que signifiqui aquest gest…). Jo torno a dir-ho: El civisme és un invent per retallar llibertats individuals, ara falta veure la reacció ciutadana…

1 thought on “Del civisme al paternalisme

Leave a Comment