[e-aprenentatge] Per què publicar en obert i (man)tenir un bloc?

Fa pocs dies defensava que el bloc era una de les eines centrals dels entorns personals d’aprenentatge (PLE) i la manera de prendre el control del sistema a través de la conversa. No és una idea novedosa, però és interessant reafirmala -en una era marcada per plataformes que fomenten la cultura de l’adhesió- ja que publicar en obert i de manera distribuïda és clau per a generar coneixement accessible a tohom i estimular la creació de xarxes d’aprenentatge i per a l’aprenenatge col·laboratiu en general.

Seguint amb la meva recerca sobre tecnologia per trasformar l’educació vaig desobrir el bloc Innovación Educativa del profesor Angel Fidalgo, vaig arribar-hi a través d’una sèrie de posts més que interessants sobre la història de la informàtica educativa (espero publicar alguna cosa sobre el tema ben aviat). Avui però, i després de subscriure’m-hi, m’arribava un nou post que reafirma el que molts fa temps que afirmen, i alguns ens hem apropiat com a discurs: Razones por las que publico en abierto y utilitzo un blog.

Dels argumens de Fidalgo- sobre perquè publicar en obert- destaco els següents (en relació a la transmissió de coneixement/aprenentatge):

1. La immediatesa fa que la gent es reapropiï de les idees i obri converses

 

2. La repercussió (és més efectiva) i  la divulgació del coneixement més eficient

 

3. El feedback és major  i això afavoreix la qualitat del coneixement

 

2 thoughts on “[e-aprenentatge] Per què publicar en obert i (man)tenir un bloc?

Leave a Comment