«Ciutats intel·ligents» i «procomú induït»

Ahir moltes llistes de correu n’anàven plenes: la policia demana la col·laboració a la ciutadania a través d’una web «xibata», que finalment no admetrà denúncies anònimes. Deuen haver vist la paradoxa en la que queien amb aquesta doble moral, ja que el conseller Puig ha estat un dels més crítics amb l’anonimat. Donant per fet que és una cosa perjudicial i nociva, quan no sempre és així.

Deprés de l’anàlisi sobre ciutats intel·ligents, d’on es desprén l’impacte que les tecnologies del control poden tenir sobre drets fonamentals de la ciutadania (de tota la ciutadania, també de la innocent!) com la privacitat, l’anunci d’aquesta nova mesura del Mossos no fa res més que projectar un futur encara més negre.

La conselleria de l’Interior a més, treballa en la redacció d’un projecte de llei per una nova regulació de l’espai públic, mentre el Govern espanyol frena la lliure circulació de persones….

Repeteixo, no defenso la impunitat, sinó que es garanteixin les llibertats aparentment assegurades.

Finalment, d’aquí la segona part del títol, pensava en la idea de procomú. I en com les administracions no només no l’impulsen (programari lliure, P2P, Domini Públic, coneixement col·lectiu), sinó que amb lleis com la Sinde (entre d’altres) intenten erosionar-lo.  Ara, però,  s’indueix a la ciutadania a generar un «procomú» tendenciós. Perquè només interessa ara el «100% participatiu»?

 

Actualització: La policia va recordar, durant la presentació, que esperaven que hi haguéssin itents d’atac al lloc web, i que per això es perseguirien de manera implacable. El que m’ha sorprès no és axiò, és un informe que revela que els sistemes governamentals dels Estats Units van rebre, durant el 2011, 42.887 intents d’atac, el que suposa un increment del 680% respecte el 2006…

5 thoughts on “«Ciutats intel·ligents» i «procomú induït»

Leave a Comment